Mandonguilles amb sèpia i pésols tendres

Ingredients per a quatre persones:
- Dues sípies grosses (millor fresques i brutes).
- 400 gr. de carn picada (porc i vedella).
- Un ou.
- Oli, farina i pa ratllat.
- Un quilo de pésols amb beina. Caldrà esgranar-los.
- Dues cebes mitjanes i un gra d'all.
- Un pot de tomata petit de conserva de tomata casolana o tomata ratllada.
- Un vaset de vi blanc.
- Un vas de fumet de peix.
- Picada de ametlles (8-10), avellanes (8-10), julivert i un gra d'all.
- Sal al gust.
Com fer-ho:
Primer caldrà fer les mandonguilles. Salem la carn picada, hi afegim un ou, julivert ben esmicolat i una mica de pa ratllat. Ho barregem ben barrejat amb les mans i formem les mandonguilles. Les passem per farina i les fregim (fins enrossir-les) amb oli abundant en una paella. Les reservem.


Posem la ceba i l'all ben picats en una cassola amb oli per fer el sofregit. Passats uns deu minuts hi tirem la tomata i la melsa de les sípies. Deixem coure uns minuts i hi posem pa sípia a daus. Ho deixem coure uns 10 minuts i hi afegim també les mandonguilles, els pésols desgranats i el vaset de vi. Si voleu podeu posar-hi també el fumet. Deixem que tot plegat coigui mentre fem la picada d'ametlles, avellanes, julivert i all, que també afegim.


Tot plegat ha de fer xup-xup uns deu minuts més a foc lent...
I bon profit!

Comentaris