Panadons

Per fer la massa cal barrejar aigua tèbia, farina, oli i una mica de sal. La mare no pesa res però un cop vam pesar-ho tot per poder tenir idea d'alguna mesura, així quan en vulguem fer ens poden sortir igual de bé.

Hem de tenir en compte que si els volem fer d'espinacs va bé netejar-los bé el dia abans (o unes hores abans) amanir-los amb sal i un polsim de sucre. D'aquesta manera es marceixen una mica, perden l'aigua i no mullen tan la massa quan els farcim. Ingredients per a la massa :
- 1 l. d'aigua tèbia
- 50 cl. d'oli
- 2 pessics de sal
- 1,6 kg de farina
Amb aquesta quantitat surten uns 30 panadons. Cal amassar tots els ingredients i anar-los embolcallant.


Podeu mirar aquest vídeo:


Un cop feta la massa, no cal deixar-la reposar. Podem agafar-ne pessics i anar estirant la massa.
Es poden farcir d'espinacs o de carabassa però els primers són boníssims.

Panadons d'espinacs
Ingredients per als d'espinacs:
- Oli abundant
- alls tallats ben petits
- panses
- pinyons
- sucre
Estirem la massa amb el corró per tal de preparar una mena de cercle per poder-lo farcir.


Hi posem els espinacs, afegim oli en abundància, força all, els pinyons i les panses. Després passem a cloure el panadó, fent una mena de cremallera al mig, primer posem per sobre un costat, després l'altre,....
I a sobre força oli i un pols de sucre.




Un cop acabat el panadó abans de posar-lo al forn el posem uns minuts sobre la planxa calenta per tal que la sola es posi més rígida.

Els passem al forn preescalfat a 180º i anem controlant que no es cremin.

Preparats per menjar.

Esperem que us agradin.
Els panadons de carabassa poden ser dolços o salats. Aquí explicarem els dolços. Per als salats s'hi pot afegir patata crua (tallada com per fer truita) i pebre.
Panadons de carabassa
Ingredients per als panadons de carabassa:

- Carabassa
- panses
- sucre
- oli
Es trosseja la carabassa com si fos per fer truita de patates, ben prima.



Quan la massa està estirada es farceix igual que els d'espinacs, només s'hi afegeixen les panses, el sucre i l'oli.

Després es tanquen com els d'espinacs i a sobre s'hi posa sucre i oli. O també es poden tancar al costat per diferenciar-los dels altres.

També són boníssims!

Comentaris

  1. Dono fe que són b oniiissims i molt fàcils de fer i sobretot en companyia...

    ResponElimina
  2. Dono fe que son boníssims!! Excel.lents cuineres a cal Trapa!!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada