Sípia amb pésols

Ingredients per a quatre persones:
- Tres (mig quilo) sípies grosses (millor fresques i brutes).
- Un gotet d'oli.
- 3/4 quilo de pèsols amb beina. Caldrà esgranar-los.
- Dues cebes mitjanes.
- Un pot de tomata petit de conserva de tomata casolana o tomata ratllada.
- Un vaset de vi blanc.
- Un vas de fumet de peix.
- Sal al gust.
Com fer-ho:
Posem oli d'oliva a la cassola i quan estigui calent fem daurar la sípia que tenim tallada a daus. Quan estigui rossa, baixem el foc i sofregim a la mateixa cassola la ceba picada. Un cop estigui daurada la ceba, hi afegim la tomata. Passats cinc minuts afegim el vi blanc, el fument i els pésols. Deixem fer xup-xup a foc lent uns deu minuts. S'hi pot afegir si es vol una picada d'ametlles, julivert i all.
I bon profit!

Comentaris