Sopa de fredolics

Es pot considerar un primer plat, però és tant completa que fins i tot podríem fer-ne un plat únic amb un bon vinet negre d'acompanyament.
Ingredients per a quatre persones:
- Un litre d'aigua.
- Un ou.
- Alls.
- Un quilo de fredolics. Pot ser més si esvol fins aquilo i mig.
- Oli
- Dues llesques de pa
- Sal al gust.
Com fer-ho:
Un cop nets els fredolics els posem en una paella o cassola a foc mitjà. Deixen anar molta aigua que cal treure i reservar. Sofregim els fredolics amb oli i all a la paella i reservem.
En una olla posem; l'aigua que han deixat anar els fredolics i un litre d'aigua més. Ho posem a escalfar i mentrestant fregim dues llesques de pa en una paella amb oli. Quan l'olla d'aigua bull, hi tirem gairebé tots els fredolics (en guardem uns quants de petitons per guarnir al final), també el pa fregit sencer i ho deixem bullir uns deu minuts. Després ho triturem tot amb el túrmix a la mateixa olla. Batem un ou i el tirem remenant a l'olla. Al final hi afegim els fredolics reservats.
I bon profit!

Comentaris