Sarsuela de peix fresc

Tal i com ho diem: "Sarsuela"
Anem a pams i preparem el plat:
Ingredients per persona:
- Un escamarlà
- Un llagostí
- Dues gambes
- Un musclo
- Cinc cloïsses
- Una sípia
- Un tall de rap
- Un tall de lluç
- Sal al gust.
La sarsuela ha de comptar a més amb aquests ingredients:
Oli, farina, ceba, boletes de pebre negre, un clau o dos, opcionalment nou moscada, cognat, sal i tomata ratllada.
Com fer-ho:
Primer posem els musclos i les cloïsses al vapor i guardem els fumets. Després fregim el marisc i reservem l'oli.
Fregim la sípia amb un altre oli i també reservem aquest oli.
El rap i el lluç els passem per la farina i els fregim en un altre oli.
Posem l'oli sense solada del marisc i la sèpia a una paella per fer el sofregit i hi anem ratllant la ceba.
Afegim dos o tres boletes de pebre i un clau (si es vol també la nou moscada)
A part escalfem el cognat i quan sigui calent, l'afegim a la cassola i el cremem allí mateix. No hem d'oblidar posar sal al sofregit. Afegim després la tomata ratllada a la cassola i deixem que tot plegat cogui fins que la ceba sigui daurada. Si el sofregit és espès hi tirem una moca del fumet que hem guardat.
Arriba ara el moment de col·locar-ho tot a la cassola:
El rap i el lluç a baix de tot, després la sípia, i el marisc i les closques al damunt de tot. Un cop tot posat en un bon ordre "estètic" es tira per sobr el sofregit i es deixa que vagi fent "xup-xup" a foc lent una altra estoneta.
I bon profit!

Comentaris